Intervisiebijeenkomsten en webinars voor dierenartsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Graag praten wij dierenartsen bij over actualiteiten en trends uit de rundergezondheidsmonitoring. Wij delen onze bevindingen van de Veekijker, pathologisch onderzoek en andere diergezondheidsdata. Via interactieve sessies gaan we met u hierover in gesprek. 

Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn alle bijeenkomsten online via Microsoft Teams.

Onderwerpen 

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Levensduur melkvee: hoe verhoudt de levensduur van melkkoeien zich tot de diergezondheid? De resultaten uit onderzoek van GD.
 • Jakobskruiskruid intoxicatie: is intoxicatie door Jakobskruiskruid een toenemend risico bij rundvee? Symptomen en pathologische bevindingen.
 • Lebmaagaandoeningen opfokkalveren: ontwikkelingen op het gebied van lebmaagproblemen bij fokkalveren. Wat is uw plan van aanpak als praktiserend dierenarts? We bespreken onze pathologische bevindingen.
 • Animal Health Regulation (AHR) en actualiteiten uit de diergezondheidsmonitoring: een gecombineerde lezing door NVWA en GD waarin we de veranderingen in de AHR, die direct van invloed zijn voor u als dierenarts, toelichten. Welke infectieziekten vanuit het buitenland vormen op dit moment een bedreiging voor de Nederlandse rundveestapel. We zoomen onder andere in op een casuïstiek Parafilaria.

Wat wilt u weten?

Tijdens de bijeenkomsten en webinars bespreken we graag vragen en problemen die spelen in het veld. Heeft u een vraag of casus die u wilt bespreken? Mail het ons: monitoring@gddiergezondheid.nl

Data

Donderdag 11 november
15.30-17.00 uur
Online bijeenkomst: Levensduur melkvee en Jakobskruiskruid intoxicatie, Microsoft Teams.
Donderdag 18 november
15.30-17.00 uur
Online bijeenkomst: Lebmaagaandoeningen opfokkalveren, AHR en actualiteiten uit de monitoring, Microsoft Teams.
Donderdag 25 november
15.30-17.00 uur
Online bijeenkomst: Levensduur melkvee en Jakobskruiskruid intoxicatie, Microsoft Teams.

Kosten

Deelname aan de webinars is gratis.

Aanmelden

GD vraagt accreditatiepunten voor u aan. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. We hopen u op één van de data te verwelkomen!

Aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.