Neospora vooral familieprobleem

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Neospora vooral familieprobleem

14-2-2020: 

Neospora is een van de belangrijkste veroorzakers van verwerpen bij melkkoeien. Het magazine Veehouder & Veearts schreef hier een artikel over, en sprak hiervoor met GD-dierenarts Thomas Dijkstra.

“Een neospora-besmetting is als een druppelende kraan. Het lijkt niet ernstig, maar al die druppels bij elkaar zorgen toch voor een flinke kostenpost.”
~ Thomas Dijkstra

De hond speelt een rol in de cyclus van de neospora-parasiet, maar is zeker niet de belangrijkste oorzaak van besmetting van runderen. Neospora komt vooral voor in bepaalde koefamilies op een melkveebedrijf. Met goed fokbeleid kan elke melkveehouder neospora bestrijden. Lees het hele artikel uit Veehouder & Veearts

Meer informatie over neospora

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.