M.s.-infecties zijn schadelijk voor vleeskuikens

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

M.s.-infecties zijn schadelijk voor vleeskuikens

11-6-2020: 

Mycoplasma synoviae (M.s.) komt geregeld voor in de Nederlandse pluimveehouderij, zowel bij leghennen (± 70 procent) als bij vleeskuikens (>40 procent). Dankzij de georganiseerde monitoringsaanpak van de pluimveesector is het aantal M.s.-infecties de afgelopen jaren afgenomen, de fokkerij is zelfs vrij van M.s. Het uitvoeren van onderzoek speelt hierbij een belangrijke rol. In opdracht van de pluimveesector onderzocht GD het ziekmakend vermogen van twee Nederlandse M.s.-stammen voor vleeskuikens. Conclusie: M.s.-infecties zijn schadelijk voor vleeskuikens. Lees verder op de website van AVINED

Lees meer over M.s.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.