Meer dan honderd Veekijkervragen over PRRS

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Meer dan honderd Veekijkervragen over PRRS

30-7-2020: 

De Veekijkertelefoon krijgt jaarlijks meer dan honderd vragen over PRRS, vooral van dierenartsen, maar ook van voorlichters en veehouders. PRRS staat daarmee steevast in de top 3 van gezondheidsonderwerpen waar vragen over gesteld worden. Het is een signaal dat PRRS en de aanpak van PRRS nog steeds zeer actueel is. Een PRRS-uitbraak loopt wel gauw in de papieren: GD heeft in het verleden berekend dat een uitbraak op een zeugenbedrijf tot 120 euro per aanwezige zeug kost. Schattingen in Amerika zijn nog veel hoger. Een probleem met PRRS is ook dat het zo’n lastig te bestrijden virus is. Het virus is listig, verandert zichzelf in de loop der tijd, is niet gevoelig voor behandelingen. Maar met de juiste aanpak en strategie is er wel wat aan te doen.

Lees meer over PRRS en de aanpak ervan

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.