Veranderlijk PRRS-virus en meerdere stammen per bedrijf vragen voortdurend om aandacht

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Veranderlijk PRRS-virus en meerdere stammen per bedrijf vragen voortdurend om aandacht

5-2-2021: 

Het PRRS-virus slaagt er al ruim 30 jaar in om zich in de varkenshouderij in stand te houden. Dat lukt doordat het virus muteert en recombineert. “Onderzoek je meer monsters van hetzelfde bedrijf, dan vind je vaker meerdere stammen. Kijk je terug in de tijd naar monsters van hetzelfde bedrijf, dan vind je soms de ene stam en dan weer de andere stam. Het is dus zeker dat er geregeld meerdere typen op varkensbedrijven aanwezig zijn”, vertelt Manon Houben (manager afdeling Varkens bij GD) in een interview met Varkens. Lees het hele artikel (pdf) 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.