Alert op weidecoccidiose

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Alert op weidecoccidiose

4-3-2021: 

De meeste veehouders hebben weleens coccidiose bij hun kalveren gehad. Coccidiose is een infectie die jaarrond kan optreden en meestal op stal plaatsvindt. Weidecoccidiose treedt daarentegen vooral op in het voorjaar en, zoals het woord al zegt, meestal in de weide. Het is een ernstig verlopende diarree die bij kalveren, maar soms ook bij oudere pinken voor kan komen en in enkele gevallen tot sterfte leidt. De verschijnselen treden meestal op kort nadat de dieren in een nieuwe, besmette, weide worden gezet. Indien u deze verschijnselen ziet, neem dan contact op met uw dierenarts.

Lees meer over weidecoccidiose

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.