AVP op vleesvarkenbedrijf in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

AVP op vleesvarkenbedrijf in Mecklenburg-Voor-Pommeren

16-11-2021: 

Op een vleesvarkensbedrijf met 4000 vleesvarkens in de buurt van Rostock, in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, is Afrikaanse varkenspest (AVP) vastgesteld. Dat maakte het federale ministerie van Landbouw (BMEL) maandagavond 15 november bekend, nadat de besmetting was bevestigd door het Friedrich Loeffer Institut. Er wordt nog onderzocht hoe het bedrijf besmet is geraakt. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, worden de varkens waarschijnlijk geruimd.

De AVP-besmetting is de eerste in Mecklenburg-Voor-Pommeren, dat in het noordoosten van Duitsland ligt. Tot op heden waren er geen gevallen van AVP onder wilde zwijnen en onder gehouden varkens in deze deelstaat. De dichtstbijzijnde grens van het beperkingsgebied in Brandenburg ligt op circa honderd kilometer afstand van Rostock.

Lees meer over AVP op deze informatiepagina.

Bron: BMEL.de

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.