Nascholingsonderwijs over E. coli in pluimvee

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nascholingsonderwijs over E. coli in pluimvee

10-11-2021: 

Aviaire pathogene Escherichia coli (APEC) kan alle soorten kippen besmetten in alle takken van de pluimvee-industrie. Infectie leidt tot colibacillose, een aandoening van groot klinisch en economisch belang. De problemen met het pathogeen waar de pluimvee-industrie mee kampt, komen door antimicrobiële resistentie, een schijnbare toename in virulentie en het steeds groter wordende productiepotentieel van kippen, waardoor zij vatbaarder worden voor ziekte.

Voor professionals in de pluimvee-industrie die meer willen leren over het aanpakken van deze problemen, bieden de Gezondheidsdienst voor Dieren en de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht een online module van 4 weken aan over E. coli bij pluimvee. Dit is de derde module van het internationale post-academische programma Poultry Health Science. De module richt zich op de pathogenese van colibacillose met aandacht voor vraagstukken die van belang zijn voor pluimveeproductie.

De module ‘Escherichia coli’ start op 17 januari 2022 en vindt online plaats.

Meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.