Nieuw: blijf alert met de GD-app 'PRRS-radar'

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw: blijf alert met de GD-app 'PRRS-radar'

11-11-2021: 

Hoe groot is de kans dat in mijn regio de komende weken een PRRS-uitbraak plaatsvindt? Op deze vraag krijgen varkenshouders en dierenartsen eenvoudig een antwoord via de PRRS-radar, een gratis app van Royal GD, die vanaf 11 november 2021 is te downloaden via de App Store en Google Play. De voorspellingen die de app geeft zijn gebaseerd op verschillende factoren, zoals uitslagen van laboratoriumonderzoeken van GD, weersomstandigheden en varkensdichtheid.   

De combinatie van deze factoren geeft concrete informatie over de ontwikkeling van de varkensziekte PRRS en de invloeden van buitenaf. Dit houdt varkenshouders en dierenartsen scherp en biedt de mogelijkheid om met preventieve maatregelen de diergezondheid nog verder te verbeteren. Hiermee lopen varkenshouders voorop in de preventie en aanpak van PRRS.

Waarschuwingsmelding
Het risico op een PRRS-uitbraak wordt per regio weergegeven door middel van kleurintensiteit: hoe donkerder de kleur, hoe groter de kans op een PRRS-uitbraak. De app geeft een waarschuwingsmelding (met een !) wanneer het risico op een uitbraak verhoogd is.

Advies op maat
PRRS is een lastig virus, maar niet onmogelijk om te bestrijden. Met maatwerk is het virus goed aan te pakken. Naast de PRRS-radar biedt GD varkenshouders daarom ook een PRRS-scan. Hiermee krijgen zij, door op regelmatige basis monsters te laten onderzoeken, inzicht in de PRRS-status van hun bedrijf. Dit inzicht wordt gekoppeld aan een maatadvies over mogelijkheden om de status te verbeteren, bijvoorbeeld door maatregelen op het gebied van externe of interne biosecurity. Meer informatie over PRRS en de PRRS-scan.

PRRS-radar downloaden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.