AVP bij vleesvarkens in Zuid-Duitsland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

AVP bij vleesvarkens in Zuid-Duitsland

27-5-2022: 

AVP heeft zich in Duitsland met een grote sprong verplaatst naar het zuiden. Op 25 mei 2022 meldde het Friedrich Loeffler Institut (FLI) dat op een bedrijf met 35 vrije-uitloopvleesvarkens in Forchheim, deelstaat Baden-Württemberg, 16 varkens zijn gestorven aan AVP. De overige 19 varkens zijn gedood en afgevoerd. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat menselijk handelen de bron is, maar onderzoek hiernaar is nog gaande.

In de drie kilometer rond het bedrijf in Forchheim is een beschermingsgebied ingesteld. Hierin liggen twee varkensbedrijven met in totaal 316 varkens. In de 10 kilometerzone, het bewakingsgebied, bevinden zich 58 varkensbedrijven met in totaal 704 varkens. Bij ongeveer de helft hiervan lopen de varkens buiten. Zij moeten de dieren nu opstallen.

Bron: ISN

Naar de AVP-informatiepagina

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.