Draagt u ook bij aan het optimaliseren van KoeData en KalfOK?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Draagt u ook bij aan het optimaliseren van KoeData en KalfOK?

13-1-2023: 

Melkveebedrijven die deelnemen aan KoeData en/of KalfOK krijgen elk kwartaal inzicht in de diergezondheid op hun bedrijf. In opdracht van ZuivelNL toetst GD periodiek of het KoeData- en KalfOK-systeem nog aansluiten bij de werkelijkheid op het melkveebedrijf.

Ook vanuit de melkveehouders zijn punten aangedragen om KoeData en KalfOK beter aan te laten sluiten op de praktijk. Voorbeelden hiervan zijn het minder zwaar meewegen van meerlingsterfte en de sterfte van oudere koeien in de berekening van de scores van KoeData en KalfOK.

Binnenkort gaat het onderzoek om de betrouwbaarheid van KoeData en KalfOK vast te stellen en eventueel te verbeteren weer van start. Om praktische en efficiëntie redenen is besloten om het onderzoek van KoeData en KalfOK gelijktijdig te laten plaatsvinden. Hierbij wordt een groep bedrijven bezocht door een dierenarts die een aantal aspecten van de diergezondheid scoort van zowel de melkkoeien als het jongvee. Om de kwaliteit van het onderzoek te bewaken wordt het bedrijfsbezoek uitgevoerd door een getrainde dierenarts die niet bekend is met uw bedrijf. 

ZuivelNL is op zoek naar melkveebedrijven die op vrijwillige basis mee willen werken aan dit onderzoek. Hiervoor heeft GD in opdracht van ZuivelNL in november een grote groep melkveebedrijven per mail uitgenodigd. We zoeken echter nog steeds bedrijven om mee te werken aan dit onderzoek. Neemt u deel aan KoeData en KalfOK? Dan nodigen wij u van harte uit om u aan te melden. Klik hier voor het aanmeldformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen met ZuivelNL via info@zuivelnl.org.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.