PCR-pakketten diarree nu ook voor los faecesmonster

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

PCR-pakketten diarree nu ook voor los faecesmonster

4-4-2023: 

Al enige tijd bieden wij, naast de goed ontvangen Respiratoire pakketten paard en veulen, en het pakket Teekgebonden ziektes paard, ook Pakket Diarree Paard (PCR) en Pakket Diarree Veulen/jaarling (PCR) aan. Met deze pakketten worden de meest voorkomende infectieuze oorzaken van diarree bij paarden en veulens onderzocht.
Het voordeel van de PCR is dat het een snelle en gevoelige onderzoeksmethode is. U kunt hiervoor digitaal inschrijven via VeeOnline of gebruik maken van het inzendformulier 'Monsters paard PCR' van onze website.

 
De PCR-pakketten bevatten de volgende onderzoeken:

  • Pakket Diarree Paard (PCR): Clostridium difficile toxine-gen B , Clostridium perfringens toxine-genen CPA, CPB en CPB2, equine coronavirus, Salmonella spp.

  • Pakket Diarree Veulen/jaarling (PCR): Clostridium difficile toxine-gen B, Clostridium perfringens toxine-genen CPA, CPB en CPB2, equine coronavirus, Salmonella spp., equine rotavirus en Lawsonia intracellularis.

In eerste instantie werden de pakketten aangeboden voor faecesmonsters op basis van E-swabs. Rectale afname van faeces met behulp van een E-swab is een gemakkelijke en schone monstername methode.
E-swabs zijn te vinden in onze webshop per 10 stuks (artikelnummer VDDIS064).

Vanaf 14 april 2023 staat het pakket echter ook open voor ‘gewone’ mestmonsters. Erg handig, voor als je geen E-swab bij de hand hebt!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.