Afrikaanse Varkenspest in Zweden aangetoond

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Afrikaanse Varkenspest in Zweden aangetoond

7-9-2023: 

Woensdag 6 september meldde Zweden het eerste geval van Afrikaanse Varkenspest (AVP) in een wild zwijn in Zweden. Het bewuste zwijn is aangetroffen in de regio Fagersta. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het virus Zweden is binnengekomen en hoe lang het virus reeds aanwezig is.

Afgelopen maandag is het verslag van de deskundige dierziekten AVP ten aanzien van de besmettingsrisico’s voor Nederland gepubliceerd. Deze risico inschatting heeft plaats gevonden voor de ontdekking van AVP in Zweden.

Deskundigengroep dierziekten - Verslag 4 juli 2023 (Rijksoverheid)

Deze casus benadrukt weer dat de overdracht meest waarschijnlijk plaats vindt door menselijk handelen. Aandacht besteden aan biosecurity is en blijft belangrijk.

 

Meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.