Drinkbakcheck uitgebreid met meting pH-waarde

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Drinkbakcheck uitgebreid met meting pH-waarde

1-9-2023: 

Goed en smakelijk drinkwater is een voorwaarde voor gezonde koeien en een optimale melkproductie. Een koe vreet immers minder als zij geen, een matige of slechte kwaliteit water tot haar beschikking heeft. Een afwijkende pH-waarde kan leiden tot gezondheidsproblemen bij koeien en problemen bij waterleidingen of -systemen. Om dit te voorkomen of uit te sluiten, wordt de pH-waarde vanaf nu standaard gemeten binnen de Drinkbakcheck.

Waarom pH meten?

Een normale pH-waarde van water bevind zicht tussen de 6,5 en de 8,5. Binnen deze waarden is het water zowel voor de koe als voor leidingwerk niet te zuur en niet te basisch. Een afwijkende pH-waarde kan een indicatie zijn voor verontreiniging. Maar een te lage pH-waarde kan ook zorgen voor aantasting van waterleidingen waardoor bijvoorbeeld zware metalen op kunnen lossen. 

Drinkwater onderzoeken

Water dat bij binnenkomst van goede kwaliteit is, kan toch afwijkend zijn op de drinkplek. Met de Drinkbakcheck krijg je inzicht in de kwaliteit en de smakelijkheid van het drinkwater van jouw rundvee, geiten, schapen of paarden. Je neemt zelf een monster op de drinkplek van de dieren. GD onderzoekt dit water vervolgens op de belangrijkste parameters in drinkwater van dieren. Zo kun je gericht maatregelen nemen.

Meer informatie over de Drinkbakcheck

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.