Wormbestrijding bij geiten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Geiten die binnen worden gehouden en niet buiten komen, hoeven in de regel niet ontwormd te worden. Voert u ze wel vers gras, controleer dan één keer per jaar de wormsituatie door wormonderzoek. 

Lopen uw geiten in de wei, dan kunt u het beste planmatig te werk gaan bij de preventie en bestrijding van maagdarmwormen. Bedenk dat geiten gevoeliger voor wormen zijn dan schapen. Het is aan te raden om jaarlijks een ontwormplan op te stellen. U kunt hiervoor de informatie raadplegen die hier staat vermeld voor schapen. 

Komt u er zelf niet uit, roep dan de hulp in van bijvoorbeeld uw dierenarts. Een ontwormplan bestaat uit een ontwormschema, een beweidingsschema en mestonderzoek.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.