Sponsoring

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

KIVA

GD is sponsor van Kiva. Kiva is een internationale non-profitorganisatie, opgericht in 2005. De missie van KIVA is om mensen te verbinden door middel van leningen om daarmee armoede te verlichten. Kiva ondersteunt mensen die een betere toekomst voor zichzelf, hun gezinnen en hun gemeenschap willen creëren. 

Waarom Kiva?
Kiva is een hulporganisatie die in de vorm van microkredieten particulieren over de hele wereld ondersteunt. Vaak gaat het om een relatief klein bedrag dat leners in staat stelt hun dromen te verwezenlijken. De missie van KIVA sluit goed aan bij de missie van GD waarin ook ‘samen werken’ centraal staat.

In veel arme gebieden zijn mensen afhankelijk van landbouw voor hun kost en daarmee voelt GD zich verbonden. Via Kiva kunnen particulieren een lening aanvragen om bijvoorbeeld zaden te kopen of een extra koe, een aantal biggen of geiten, maar ook om een opleiding te bekostigen.

Met een bijdrage van 25 dollar kan iedereen meehelpen om overal op de wereld kansen te creëren. Omdat het om leningen gaat komt het geld ook weer terug en kan dan opnieuw worden uitgeleend.

Van elke dollar gaat 100% naar de leningen
De mensen achter Kiva zijn vrijwilligers en samenwerkingspartners. Van elke dollar die via Kiva wordt uitgeleend gaat 100% rechtstreeks naar de leningen die worden verstrekt. Kiva houdt hier niets van in. Kiva betaalt haar kosten uit de donaties die leners geven, sponsoring en subsidies.

Doe mee en volg GD
De leningen van GD worden door een groep GD-medewerkers beheerd. Er is een GD-groep aangemaakt op www.kiva.org. Deze groep heet Royal GD en is herkenbaar aan het GD-logo. Hier kunt u de leningen van GD volgen. Wanneer u ook lid wordt van Kiva, kunt u hier samen met ons werken aan een betere toekomst voor mensen in arme gebieden.

 

Hulphond Nederland

Stichting Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door het inzetten van hulphonden. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problemen.

Logo Hulphond Nederland

PTTS-hulphond
GD sponsort de opleiding van een pup tot ‘PTTS-hulphond’. In Nederland leven naar schatting meer dan driehonderdduizend mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Duizenden van hen lijden daar dagelijks onder. Nachtmerries, herbelevingen van afschuwelijke gebeurtenissen en snelle stressopbouw zorgen ervoor dat zij sociale contacten vermijden en soms zelfs niet eens meer naar buiten durven. Een PTTS-hulphond kan dan uitkomst bieden.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.