Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Hoe fijn is het om in je eigen tijd te luisteren naar podcasts die jouw interesse hebben. Daarom is GD gestart met ‘Trends uit de monitoring’, de podcastserie waarin we dierenartsen op de hoogte houden van opvallende zaken uit de diergezondheidsmonitoring. Vind hier onze actuele podcasts en beluister ze direct. Op ons spotify kanaal speciaal voor dierenartsen Royal GD | Dierenartsen beluister je al onze podcasts over o.a. de onderwerpen: mycoplasma, erfelijke aandoeningen bij Zwartblessen, ENTV bij schapen, placenta bij abortusdiagnostiek en CCOD, en de ontwikkeling van de VIR-check. 

Trends uit de monitoring

In de serie 'Trends uit de monitoring' houden we je op de hoogte van opvallende zaken uit de diergezondheidsmonitoring in Nederland. Beluister hieronder onze meest actuele podcasts. 

Boosaardige Catarraal Koorts (BCK) en Brucellose

In deze podcast praat rundveedierenarts Judith de Jong met collega dierenartsen Menno Holzhauer en Thomas Dijkstra over twee minder alledaagse aandoeningen, namelijk Boosaardige Catarraal Koorts (BCK) en Brucellose.


Mycoplasma bij pluimvee

Naar aanleiding van een casus ‘glazige punteieren’ duiken we vandaag dieper in een oude bekende: Mycoplasma synoviae. Daarvoor sluiten twee pluimveedierenartsen van GD aan tafel bij Marieke Augustijn: Anneke Feberwee, gespecialiseerd op het gebied van mycoplasma’s bij pluimvee, en pluimveepatholoog Robert Jan Molenaar.


Listeria

In het late najaar wordt listeriose vaker vastgesteld bij kleine herkauwers in Nederland. Dat heeft eigenlijk hoofdzakelijk twee redenen: het is een belangrijke oorzaak van abortus én kuilvoer is een belangrijke risicofactor. Eveline Dijkstra (dierenarts kleine herkauwers) gaat in gesprek met Erik van Engelen (veterinair microbioloog) en Nienke Snijders (dierenarts kleine herkauwers) over dit onderwerp.


Onze podcasts voor dierenartsen op Spotify

Podcasts van GD kun je ook gemakkelijk beluisteren via Spotify. Volg ons speciale kanaal voor dierenartsen Royal GD | Dierenartsen en beluister hier de podcasts specifiek voor dierenartsen zoals de serie 'Trends uit de monitoring'. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.