Ringschurft

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Ringschurft

Trichophytie, ringschurft of ringworm is een bij schapen en geiten zelden voorkomende, meestal goedaardig verlopende, besmettelijke aandoening van de oppervlakkige lagen van de huid. Meestal is bij herkauwers de schimmel Trichophyton verrucosum de veroorzaker. Deze schimmels kunnen buiten het dier lang infectieus blijven.

Mensen kunnen een infectie met bovengenoemde schimmel of schimmels van het geslacht Microsporum oplopen. Mens en dier kunnen symptoomloos drager zijn van schimmelsporen en de infectie op anderen overdragen zonder zelf verschijnselen te vertonen. Infectie van mens op mens en van mens op dier is ook mogelijk.

Kijk hier voor meer informatie over zoönosen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.