Kwaliteitsnormen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

In ons moderne laboratorium in Deventer voeren we per jaar ongeveer vier miljoen analyses uit voor onze klanten. Naast onderzoek naar ziektes bij dieren wordt ook grootschalig onderzoek gedaan naar het verkrijgen van inzicht in de dierziektesituatie van een bedrijf.

Het laboratorium is vooral ingesteld op grootschalige diagnostiek. Door vergaande automatisering, mechanisering en robotisering kunnen grote monsterstromen eenvoudig worden verwerkt.

Onze laboratoriummedewerkers zijn uitstekend geschoold en hebben ervaring op het gebied van bacteriologie, chemie, immunologie, moleculaire biologie, virologie, parasitologie, histologie, pathologie, toxicologie, klinische chemie, hematologie en fertiliteit. Internationaal erkende specialisten waken over de technische kwaliteit.

Ons laboratorium beschikt over de allermodernste apparatuur. Ongeveer 600 verschillende bepalingen worden routinematig uitgevoerd, variërend van postmortaal onderzoek (sectie) tot het uitvoeren van moleculair diagnostische testen.

GD is voor de uitvoering van veel laboratoriumbepalingen door de RvA NEN-EN-ISO/IEC 17025:2017 geaccrediteerd onder registratienummer L120 Testen.

GD is geaccrediteerd (registratienummer R016 Prof. Testing) volgens NEN-EN-ISO/IEC 17043:2010 voor het organiseren van een groot aantal proficiency testing schemes (PTS).

Daarnaast is GD ook NEN-EN-ISO 9001:2015 gecertificeerd, wat betekent dat GD werkt volgens een kwaliteit-management systeem dat aan de eisen van de norm ISO 9001 voldoet en continu de organisatie en haar processen verbeterd om aan de verwachtingen van de klant te voldoen en de klanttevredenheid te verbeteren.

Ook onderhoudt GD een informatiebeveiligingsmanagementsysteem dat voldoet aan de eisen van ISO/IEC 27001:2013

GD kan veiligheidsstudies uitvoeren met diergeneesmiddelen in overeenstemming met de OESO-principes van Goede Laboratorium Praktijk (GLP)

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.