Pathologie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Pathologisch onderzoek op een gestorven dier geeft inzicht in de doodsoorzaak en levert mogelijk aanwijzingen op voor een bedrijfsprobleem. Deze essentiële informatie kan leiden tot een effectieve aanpak van de bestrijding van dierziekten. Vervolgens kunnen dierenarts en veehouder samen snel en effectief een behandeling inzetten en verdere economische schade beperken. Een volledig pathologisch onderzoek omvat een sectie inclusief het vervolgonderzoek dat nodig is om een ziekte of doodsoorzaak vast te stellen. Onder een sectie wordt verstaan het ontleden van een gestorven dier en het macroscopisch beoordelen van de inwendige organen. Doorgaans ligt de focus vooral op de organen in de buik- en borstholte en de hals. Bij nerveuze verschijnselen of kreupelheid worden ook het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat in het onderzoek betrokken. Lees verder 

Informatie per diersoort

Casus van de maand

300 

Peracute sterfte bij een veulen door harttamponade na trauma

Lees meer

Dieren insturen voor sectie

Voor een goede sectie is het belangrijk de juiste stappen te volgen bij het inzenden van dieren. Lees verder

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.