Registratie blauwtongvaccinaties voor schapen en geiten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Registratie blauwtongvaccinaties voor schapen en geiten

8-5-2024: 

Vanaf nu is het mogelijk om in het de SG Online-programma vast te leggen welke schapen en geiten zijn ingeënt met het blauwtongvaccin. Een goede registratie van de vaccinaties is om meerdere redenen van belang. Daarmee weet je welke dieren zijn gevaccineerd wat met het oog op het plannen van een volgende vaccinatieronde fouten kan voorkomen. Voor het afgeven van een exportverklaring is het van belang dat vaccinaties goed zijn vastgelegd. Voor schapen- en geitenhouders is nu een module in SG Online beschikbaar om de blauwtongvaccinaties te registreren. 

Voor abonnementhouders van SG online, is deze module kosteloos te gebruiken. Schapen- en geitenhouders die nog geen abonnement voor SG Online hebben, kunnen zich aanmelden om vaccinaties te registeren. Klik hier om aan te melden voor SG Online.

Abonnementhouders van SG Online, die momenteel niet actief gebruikmaken van het programma, kunnen zonder extra kosten meteen inloggen op www.sg-online.nl met het Z-login account. Hiermee wordt het account direct geactiveerd, de actuele stallijst wordt opgehaald bij RVO en de blauwtongvaccinaties kunnen geregistreerd worden. 

SG Online bevat een handige groepenfunctie waardoor eenvoudig bij grote groepen dieren de vaccinatie per dier vastgelegd kan worden.  

Meer informatie over SG Online

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.