Tweede vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Tweede vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik

13-5-2024: 

Minister Adema (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft een tweede vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) en het Commissie toelating diergeneesmiddelen. Het vaccin is geproduceerd door de farmaceut Boehringer Ingelheim. De verwachting is dat er voor halverwege juni 1,3 miljoen doses geleverd worden aan de Nederlandse markt.

Lees meer

Bron: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. (2024, 10 mei). Tweede vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2024/05/13/tweede-vaccin-tegen-het-blauwtongvirus-goedgekeurd-voor-gebruik 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.