Bepaling GSH-Px aangepast

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Bepaling GSH-Px aangepast

10-9-2024: 

Voor de bepaling van het seleniumbevattende enzym glutathionperoxidase (GSH-Px) in bloed zijn we overgestapt naar een andere klinisch-chemische analyzer. Hierbij hebben we de analysemethode opnieuw geoptimaliseerd en gevalideerd. De GSH-Px-uitslagen zijn met deze nieuwe methode aanzienlijk lager dan voorheen. De referentiewaarden voor de verschillende diersoorten zijn hierop aangepast, zodat de overstap geen invloed heeft op de interpretatie van de uitslag.

GSH-Px is een enzym (antioxidant) dat selenium bevat en daarom vaak wordt geanalyseerd om een indicatie te krijgen van de seleniumvoorziening van dieren. Met de bepaling van GSH-Px krijg je een directe indicatie of de seleniumvoorziening voldoende is voor een goede antioxidantfunctie van het enzym in het bloed.

Naar de webshop

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.