Preventie en aanpak van PRRS

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Wij delen graag onze kennis over PRRS en vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen rondom deze dierziekte.


Inschatting van PRRS in uw regio 

Onderstaand kaartje geeft een inschatting voor de komende weken. Het risico op een PRRS-uitbraak wordt per regio weergegeven door middel van kleurintensiteit: hoe donkerder de kleur, hoe groter de kans op een uitbraak.

PRRS-scan

PRRS-radar

Pak PRRS aan met de PRRS-scan

PRRS is een lastig virus, maar met maatwerk is het goed te bestrijden. Daarvoor heb je inzicht nodig in de PRRS-status van jpuw bedrijf. De PRRS-scan biedt dat inzicht door maandelijks de resultaten van Pool PCR-onderzoeken op overzichtelijke wijze te presenteren. Op basis van de uitslagen kent GD jouw bedrijf een status toe van 0 (PRRS-positief) tot 5 (PRRS-onverdacht).

Lees meer

In de media

Boerderij.nl, 26 januari 2022

Met nieuw Elan PRRS te lijf

De varkenssector legt de laatste hand aan de plannen om Nederland op termijn PRRS-vrij te krijgen. Voor het maken van deze plannen zijn de CoViVa en fokkerijorganisatie Topigs Norsvin verantwoordelijk. De uitvoering komt bij Royal GD te liggen. In een interview met Boerderij leggen we uit dat eerst het routeplan gereed moet zijn, om daarmee dan op kleine schaal ervaring op te doen en vervolgens het plan verder uit te rollen. De start zal niet eenvoudig zijn, net als bij de introductie van de dierdagdosering twaalf jaar geleden om het antibioticagebruik in de veehouderij te monitoren. Juist daarom moet het programma goed in elkaar zitten en werkbaar zijn.

Lees het artikel

Op de hoogte blijven van het laatste diergezondheidsnieuws?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van diergezondheid? Meld je dan aan voor nieuwsbrieven over diergezondheid en andere nieuwsberichten en alerts van Royal GD. Nadat het invullen van het formulier ontvang je een e-mail om de aanmelding te bevestigen en aan te geven welke informatie voor welke diersoort(en) je wilt ontvangen.

Ik meld me aan

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.