Let op goede ventilatie bij gebruik Neocidol©

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Let op goede ventilatie bij gebruik Neocidol©

31-3-2022:  Op een schapenbedrijf met vijftig schapen zijn 45 dieren dood gegaan na een behandeling met het middel Neocidol© dat was ingezet om het koppel te behandelen tegen een infectie met schurftmijten. Schurftmijtinfecties bij schapen kunnen zeer hardnekkig zijn. Behandelingsresultaten zijn vaak teleurstellend. De beste resultaten worden behaald na het onderdompelen van schapen in een oplossing met een daarvoor geregistreerd middel. Neocidol© is een daarvoor veelgebruikt middel dat diazinon bevat, een stof die inwerkt op het zenuwstelsel van insecten en spinachtigen, waaronder mijten. Ook bij zoogdieren, waaronder de mens, kan diazinon de werking van het zenuwstelsel verstoren. Daarnaast is het irriterend voor de huid en ogen. Middelen die diazinon bevatten dienen om die reden met de juiste beschermingsmiddelen en in een goed geventileerde ruimte te worden gebruikt. Op dit bedrijf zijn dieren na behandeling op stal geplaatst om te drogen. Het gebrek aan ventilatie is deze dieren met grote waarschijnlijkheid fataal geworden. 
 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.