Stand van zaken blauwtong

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stand van zaken blauwtong

18-9-2023: 

In de brief aan de regering van 15 september informeert de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de Tweede kamer over de huidige situatie, de bevestiging van serotype 3, het tweede advies van de deskundigengroep dierziekten, de aanpassingen in het beleid en het vervolg.

Op 14 september waren er 44 bevestigde gevallen, waarvan 30 bedrijven met schapen en 14 bedrijven met rundvee. 

De deskundigengroep dierziekten is op 14 september opnieuw bijeen geweest om de blauwtong situatie te bespreken. Een drietal hoofdconclusies zijn getrokken, waarna de minister op een tweetalpunten de aanpak rondom de opvolging en afhandeling van verdenking wijzigt.
De bestande blokkades van besmette bedrijven zijn per direct opgeheven en nieuw besmette bedrijven wordt geen blokkade opgelegd. En daarnaast zal de NVWA niet alle meldingen van verdenkingen meer actief bezoeken om monsters te nemen.

Lees hier de kamerbrief van de minister


Meer informatie in dossier blauwtong

In het dossier bundelen we alle relevante informatie over de dierziekte. Het dossier wordt telkens bijgewerkt met de laatste informatie en bevat links naar belangrijke informatie zoals het behandeladvies voor runderen en schapen, de kamerbrieven en veelgestelde vragen. 

Dossier blauwtong

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.