Zuren van de waterleiding

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Zuren van de waterleiding

Zuur wordt in de pluimveehouderij veel gebruikt om de bacteriële besmetting van de waterleiding zo laag mogelijk te houden.  Langdurig gebruik kan echter de effectiviteit verminderen.


Langdurig gebruik zuren vermindert effect

In een proef van Lohmann animal Health is het continue gebruik van het organische zuren vergeleken met een waterleiding waar geen zuur opgezet is. Bij langdurig gebruik blijkt na een initiële daling van het aantal bacteriën de hoeveelheid op hetzelfde niveau uit te komen als de waterleiding waar geen toevoeging is gebruikt. Dit komt waarschijnlijk doordat er geselecteerd wordt op zuur resistente bacteriën. 

Het gebruik van zuren kan zeker een positief effect hebben op de resultaten maar bij langdurig gebruik moeten kanttekeningen geplaatst worden over het effect.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.